Een wonderbaarlijk effectieve eigenschap van ons immuunsysteem, en hoe vaccinatie die verstiert.


Op de facebook groep van Vaccinvrij geplaatst op 19 mei 2018.

In het onderstaande beschrijf ik met mijn eigen woorden wat ik geleerd heb over "original antigenic sin" op paginas 323-328 van "Dissolving Illusions; Disease, Vaccines and the Forgotten History" van Suzanne Humphries en Roman Bystrianyk. Eerst wil ik met nadruk stellen dat iedereen die zelf op onderzoek uitgaat, op zijn eigen bevindingen vertrouwt en dan daarna handelt - dat kan vervolgonderzoek zijn of de keuze om zijn/haar kind niet (of juist wel) te laten vaccineren - de levenshouding heeft die kenmerkend is voor een goede wetenschapper. Het is de houding die ik bij de meeste kinderen aantref en slechts bij een kleine minderheid van de volwassenen. Ik neig er in toenemende mate toe om een volwassene die de aangeduide levenshouding niet heeft als gehandicapt te beschouwen. Als ik iets belangwekkend vind, dan zoek ik verder in die richting. Als iedereen om me heen dat belangwekkende al weet, best, dan klim ik naar gelijke(re) hoogte. Als ik iedereen vˇˇr ben, ook best, dan bof ik dat ik beter ge´nformeerd ben en dan deel ik die informatie graag. Op paginas 323-328 bespreken de auteurs "original antigenic sin" en de toepassing ervan op kinkhoest en de vaccinatie daartegen. Ik vind dit buitengewoon belangwekkend.

"Original sin" - oorspronkelijke zonde of erfzonde - is een theologisch begrip. Het duidt het verstieren aan van de staat van heerlijkheid door het eerste mensenpaar, Adam en Eva, door hun eigen toedoen. "Original antigenic sin" duidt het verstieren aan van de mogelijkheid tot volmaakte immuniteit die ons door de evolutie is gegeven, door injecteren van een vaccin. Ik heb het artikel van Thomas Francis uit 1960 te pakken waarin hij dit begrip introduceert. Ik zal dit artikel lezen en het in vertaling beschikbaar maken als het daarvoor de moeite waard is.

Kinkhoest is een goed onderzochte ziekte die veroorzaakt wordt door de bacterie Bordetella pertussis. Na voor de eerste keer door de huid heen te zijn binnengedrongen maakt de bacterie onder andere de stof aan met de naam "adenylate cyclase toxin", afgekort tot ACT. Deze stof zorgt ervoor dat de bacterie twee weken lang niet als indringer door het immuunsysteem wordt herkend en bestreden. Dan pas komt het immuunsysteem in actie. Gemiddeld duurt bij een gevaccineerd kind het onschadelijk maken van de bacterie zo'n 10% langer dan bij een ongevaccineerd kind, een verwaarloosbaar nadeel. Maar bij een volgende infectie komt de bacterie bij een ongevaccineerd kind HELEMAAL NIET meer binnen, terwijl de bacterie bij een gevaccineerd kind bij ELKE volgende infectie succes heeft met de ACT-truc. De volmaakte immuniteit van een ongevaccineerd kind - dat geen verspreider van bacteriŰn kan worden, en zo dus meehelpt om de kudde te beschermen - blijft niet altijd levenslang, maar immuniteit voor 30 jaar is geen uitzondering.

Vaccinatie tegen kinkhoest maakt het verkrijgen van volmaakte immuniteit onmogelijk. Het doorkruist definitief en onherstelbaar deze mogelijke en wonderbaarlijk effectieve ontwikkeling die we vanuit de evolutie mee hebben gekregen. Nu is kinkhoest een ziekte met uiterst zelden een dodelijke afloop, en dan moet nog de vraag beantwoord worden of kinkhoest op eigen kracht de dood heeft veroorzaakt of dat het de laatste druppel was. "Original antigenic sin" is het om-zeep-helpen door vaccinatie van de mogelijkheid tot programmering van ons immuunsysteem tot volmaakte immuniteit. Naast kinkhoest zijn er nog een aantal besmettelijke ziekten, waaronder griep - het onderwerp van het artikel van Thomas Francis -, knokkelkoorst en HIV, waarvoor de mogelijkheid tot zondigen tegen ons immuunsysteem is vastgesteld. Het is in het belang van de gewone mensen zoals U en ik dat er door onderzoek duidelijkheid komt voor welke besmettelijke ziekten we met vaccinatie de antigene zonde begaan tegen ons immuunsysteem. Op interesse en geld uit de industrie voor dit onderzoek moeten we maar niet rekenen.

Als wetenschapper voeg ik de volgende speculatie toe, op basis van wat ik gevonden heb op pagina 198 van "Touching, The Human Significance of the Skin" van Ashley Montagu. De buitenste laag van onze huid - de epidermis - produceert een hormoon dat immuno-chemisch ononderscheidbaar is van thypo´etine. De zwezerik maakt dit hormoon en gebruikt het om "ongeoefende" T-cellen de vaardigheid te geven om een bepaald antigen te herkennen en vernietigen. Dit mechanisme lijkt mij de kandidaat bij uitstek voor de wonderlijk volmaakte immuniteit tegen de bacterie Bordetella pertussis. Als de bacterie op de voor hem best doordringbare plek van onze huid de ACT-truc gebruikt, dan onthoudt de huid op die plek dat. Bij een volgende keer dat de bacterie op die plek door de huid heen komt en daar ÚÚn molecuul ACT aanmaakt wordt door de huid meteen thypo´etine aangemaakt die van ongeoefende T-cellen ideaal getrainde soldaten maakt. De bacterie heeft dan geen succes met de ACT-truc, maar wordt vernietigd. Dit is speculatie van mijn kant. Als ik nog aan de universiteit zou studeren, zou ik deze speculatie voordragen als afstudeeronderwerp.