Vaccinatie: het spel en de knikkers


Op de facebook groep van Vaccinvrij geplaatst op 19 mei 2018.

Naarmate ik me meer in vaccinatie verdiep, wordt het me steeds duidelijker dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat het principe werkt voor natuurlijke besmetting. Het zou soms kunnen werken, maar bewijs daarvoor - systematisch per ziekte - is er niet. De afwezigheid van bewijs betekent op zich niet dat vaccinatie voor geen enkele ziekte iets doet in geval van natuurlijke besmetting. Als er na vele decennia nog steeds geen bewijs is en wel veel gevallen waarvoor proefondervindelijk aangetoond is dat het niet werkt, dan moet je ervan uitgaan dat het bewijs er waarschijnlijk niet zal komen en mager zal zijn als er nog wel wat komt.

Voor mij leest het boek "Dissolving Illusions; Disease, Vaccines, and the Forgotten History" van Suzanne Humphries en Roman Bystrianyk lekker weg. Het boek is gedetailleerd en met veel referenties; daar houd ik van. Ik heb geen moeite om de lijn van het betoog vast te houden als die af en toe wat losjes is. Het boek stilt mijn honger om de werkelijke gang van zaken rond vaccins en besmettelijke ziekten in de westerse wereld te weten te komen, vanaf 1717 toen Lady Mary Wortley Montagu variolatie meebracht uit het Ottomaanse rijk en die techniek wilde gebruiken om pokken-epidemieŽn te bestrijden.

Maar al hebben we de waarheid en het gelijk aan onze kant, daarmee winnen we het pleit nog niet om het recht te hebben en te houden om gevrijwaard te blijven van vaccinatie. Wie kent niet de uitdrukking "geld dat stom is maakt recht wat krom is"? En mijn vader zei me ooit: "het maakt weinig uit dat je gelijk hebt als je niet krijgt". Wat een vloek is voor een wetenschapper, is voor een advocaat zijn dagelijkse werk, net als voor propaganda-makers.

Een vriend die net als ik bij een multinational werkte, maar in het management, vertelde me over een bepaald project: "daarvoor kopen wij de benodigde hoeveelheid wetenschap in". Dat hoorde ik niet graag want ik wilde niet als stukgoed gezien worden. Maar het is de realiteit. Voor de grote farmaceutische bedrijven is vaccin-productie en -verkoop hun verdienmodel en daarvoor kopen ze in wat nodig is: chemicaliŽn, patenten, wetenschap(pers), politici, de pers, sociale media en wat er verder maar nodig is. Alles en iedereen heeft zijn prijs, bijna. Dat is vaak genoeg waar geweest om ons met vaccinatie in de deprimerende situatie te brengen waar we nu zijn. Het overgrote deel van de bevolking slaapt en wil het liefst blijven slapen - totdat hun eigen kind doodziek wordt - ; de industrie weet dat, houdt dat zo en melkt de situatie uit.

Het recht van ieder van ons op zelfverdediging staat niet ter discussie. De stichting Vaccinvrij en de NVKP leveren voor deze zelfverdediging een zeer waardevolle bijdrage. Het verzamelen van genoeg macht om de tegenpartij van kwaad doen af te houden is een stuk moeilijker. Ik hoop hiervoor aanknopingspunten en inspiratie te vinden in het boek "Dodelijke Leugens; Artsen en patiŽnten misleid" van C.F. van der Horst. Het voorwoord in dit boek, geschreven door dr. Moolenburgh, geeft me in dit opzicht hoge verwachtingen. Sinds eergisteren is het boek van van der Horst bij ons in huis, samen met het boek "Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad" van Peter GÝtzsche. Uit een bekende mond kwam het woord "De waarheid zal U vrijmaken." Helemaal waar, en knap verslavend als ik dat zo mag zeggen.